Aj na Bezovci netrpezlivo čakajú na prvý sneh

03.12.2012 Piešťany

Piešťany 3. decembra (TASR) – Aj v lyžiarskom stredisku Bezovec nad Piešťanmi čakajú na prvý sneh. V súčasnosti je už všetko pripravené na zimnú sezónu, chýba iba tá najdôležitejšia súčasť na to, aby mohli štyri vleky začať premávať. Kanóny na zasnežovanie svahov sú takisto v pohotovosti, stačiť bude, ak bude poriadne mrznúť.

Stredisko prevádzkuje Ski Bezovec, s. r. o. so sídlom v Piešťanoch. Konateľ Libor Strechay pre TASR povedal, že už niekoľko rokov zaznamenávajú úbytok piešťanských nadšencov lyžovania. O to viac si na zjazdovky nájdu cestu lyžiari i sánkari od Nových Zámkov, Galanty, Serede či z obcí južného Slovenska. "Z Piešťan k nám chodia väčšinou skalní, našinci teraz míňajú peniaze v rakúskych strediskách,“ povedal Strechay. S celkovou návštevnosťou v poslednej sezóne je však spokojný, hoci aj tam pociťujú dopady krízy. V sezóne má spoločnosť v stredisku nasadených približne 20 ľudí, bufet a stravovanie je v réžii iného subjektu.

V týždni je stredisko otvorené do 16. hodiny, pre fajnšmekrov pripravujú tak ako predtým aj nočné lyžovanie do 21. hodiny. "Pre sezónu 2012/2013 sme ceny nemenili," dodal Strechay.

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska i záchytným parkoviskom.

"V roku 2006 bolo naše stredisko ocenené troma hviezdičkami, čím sa potvrdilo jeho dobré postavenie medzi ostatnými na Slovensku,“ dodal Strechay.

Stredisko nesie názov podľa vrchu Bezovec ležiaceho v nadmorskej výške 748 metrov. Má päť zjazdoviek: 1100 a 500 metrov dlhé pretekárske, stredne ťažké 300-metrovú s názvom Chirana a 600-metrovú Lomenú, ako aj 200 metrov dlhú ľahkú zjazdovku s názvom Dedovka. Pre svoju rôznorodú náročnosť sú predurčené pre lyžiarov začiatočníkov v rámci lyžiarskych výcvikov, mierne pokročilých, ako aj náročných lyžiarov a snowboardistov. Prepravná kapacita je 3000 osôb za hodinu.
 

Vyberte región